Løype- og føremelding 20.01.2017

Løype- og føremelding 20.01.2017

Hei 
Mildvær og vind på nytt
Etter svært fine forhold sist helg og de første par dagene ut i uka har mildvær og vestavind igjen skapt noen problemer. Det har til dels vært vesentlig mildere i høgda enn nede i lågereliggende områder. Det er forholdsvis uvanlig å komme hjem fra Oslo der temperaturen var rundt null/minus en grad og til Grua med 6-7 varmegrader, slik det var torsdag kveld. Dette preger sjølsagt føret. Det har vært noe mindre mildt i dag og temperaturen er fallende mot søndag.

Det er kjørt løyper nå i kveld inn til Trantjern, opp Åssjøvegen og opp til Bislingen. Løypekjørerne er nettopp ferdige. Enkelte plasser langs Mylla har mildværet tatt godt på snøen og det er lite snø, isete og vanskelig å sette gode spor, men det går an å komme seg fram.

Det kan være litt vanskelig å gi et sikkert smøretips, først og fremst fordi jeg ikke vet hvor kornet snøen har blitt etter mildværet og etter at det er kjørt nå i kveld. Det meldes om temperatur over null og det sikreste vil være å bruke et lag med universalklister i bånn og dekke med tørrvoks. En må imidlertid vurdere temperaturen og snøkonsistensen på det tidspunktet en starter turen
God tur!

Vennlig hilsen
Olaf Godli

OBS: Kul-Turorienteringskomiteen benyttet muligheten forrige helg til å sette ut nye poster - noen av dem best egnet for skiløpere. Beskrivelse av postene her.