Løype- og føremelding 27.01.2017

Løype- og føremelding 27.01.2017

Hei 
Vekslende vintervær
Helt marginalt med nedbør siste uke, stort sett veksling mellom tåke og fint oppholdsvær, forholdsvis mildt. Stor luftfuktighet, særlig de siste par dagene.
Lørdag og søndag er det meldt fortsatt overskyet vær, 2-3 kuldegrader på lørdag og litt mildere på søndag. Søndag kan det komme litt snø, kanskje 2-3 cm.

Det har vært liten aktivitet på løypekjøringsfronten den siste uka fordi det enkelte plasser er i minste laget med snø. Løypene langs Mylla til Trantjernet, opp Åssjøvegen og opp til Bislingen blir kjørt på nytt nå i kveld. Jeg regner med at det blir fine forhold der i morgen. Det er dessverre for lite snø til at det blir trafikk i terrengløypene.

Ut i uka meldes det noe mildere og litt nedbør. Om det blir snø eller regn er usikkert.

Tåka og den høye luftfuktigheten gir god glid, men samtidig blir det noe mer utfordrende å få godt feste, i hvert fall om en smører ut fra temperatur og snøkonsistens. Det kan være lurt med et tynt klisterlag som grunnsmørning. Klisteret dekkes med en tørrvoks som er mildere enn det temperaturen skulle tilsi. Her må en prøve seg fram. Det er litt vanskelig å bedømme hvor mye finkornet undersnø som vil bli dratt opp ved kjøringen nå i kveld, men luftfuktigheten vil fortsatt gjøre snøen glatt.
God tur!

Vennlig hilsen
Olaf Godli

Bildet: I mangel av snø fra oven stilte løypekjøreren opp: Stian Hauger la snø der det var is og grus på veien fra dammen mot Trantjern (Åsjøveien). Prisverdig innsats på en lørdag ettermiddag. Takk, Stian, på vegne av mange! Foto: Sverre Sjøblom.

Tverrsjøstallen har åpent alle helger fram til og med 1. påskedag. Dugnad å kjøpe vafler der! Foto: Lene Li Dragland.