Løype- og føremelding 11.01.2008

«Det har vært mye og vekslende nedbør i Svea-Myllaområdet den siste uka. Nå har det kommet så mye snø at det er helt førsteklasses forhold i alle løyper og traseer. Ikke minst vekslingen mellom våt og tørr snø muliggjør faste og fine løyper.
I dag er det klarvær og fallende temperatur etter nattens snøfall med 10 cm svært fuktig snø. I morgen lørdag er det meldt 2-3 minusgrader og snøvær, oppklaring og synkende temperatur natt til søndag og første del av søndag. Deretter er det varslet en svak temperaturøkning og muligheter for snø.
Alle løyper som prepareres med løypemaskinen er kjørt i dag, inkludert Formoløypa helt opp til Bislingen og over Ballangrudhøgda. Løypa fra Stormyra nord og ned til Østre Jevnaker ble kjørt i går. Løypa fra badeplassen ved Svea og ned til Muttatjernet er også kjørt med løypemaskinen for et par dager siden. I tillegg skal, etter det jeg har fått vite, løypeutvalget i Grua vel scooterkjøre denne traseen i morgen. Dette vil trolig også gjelde løypa fra Sliperiet og ned til Aurtjernsætra og tilbake til Grua.
Scooterløypene som MLF har ansvaret for kjøres i morgen tidlig. De andre løypene vil også bli kjørt på nytt etter behov (vurdert ut fra varslet snøfall).
I området mellom Bjønnputten og Svesvika pågår tømmerhogst som gjør at løypa er uframkommelig noen dager framover. Det er mulig å gå bilvegen mellom tømmervelteplassen på nordsida av Beltern og der skiløypa mellom Svea og Beltern krysser vegen. (Arild har kjørt løype helt fram til velteplassen)
Smørningstipset er enkelt dersom været blir som det er varslet: Smelt inn Blå ekstra (Swix) som underlag og legg mer av samme voks evt. VR 45 (Swix) på dette som festesmørning. Juster festesmørningen etter dagens tempertur og nedbørsforhold. Det vil i praksis bety at en bør ha med seg et par alternative vokser dersom temperaturen skulle bli litt høyere enn varslet eller at luftfuktigheten blir unormalt høy. Alternativene er VR 50 eller VR 55. Dersom temperaturen blir noe lavere enn varslet vil Blå ekstra/VR 45 fortsatt være et svært brukbart alternativ.
De smørningstipsene som en har forsøkt å komme med i tilknytning til løypemeldingene er enkle. Tipsene har i første rekke vært myntet på dem som er uerfarne med å smøre ski og som vil ha størst utbytte av noen enkle tips. For mer erfarne skiløpere kan nok tipsene bli oppfattet som nesten banale og nærmest kjedsommelige dersom det stort sett er det samme tipset som går igjen uke etter uke. Spørsmålet mitt er: Skal jeg fortsette med disse veldig enkle tipsene? Skal jeg utvide tipsene noe, for eksempel på den måten at vi trekker inn flere smurningstyper enn bare Swix eller også utvide til tips vedrørende glid, behandling av ski gjennom sesongen osv? Uansett vil jeg måtte holde også dette på et begrenset nivå. Gi meg noen tilbakemeldinger slik at jeg kan betjene dere med det dere har behov for å vite.
Vennlig hilsen
Olaf Godli
Tlf.: 24 14 89 53 / 97 54 61 42»

Del denne siden!

Skriv en kommentar