Løype- og føremelding 18.01.2008

«Det har kommet mye nedbør siste uke, men heldigvis stort sett som snø i høgdelagene fra 450-500 m og oppover.
Det har blitt noe grovkornet snø som krever en blanding av klister og tørrvoks for å få feste. Grunnklister med universalklister (Swix VM-klister) og tørrvoks (VR45) over klisteret ga svært gode ski i går kveld.
Værvarselet indikerer en blanding av sludd og snø fram til i morgen tidlig og med temperaturer omkring 0 grader. Oppklarning og temperaturfall utover lørdag og søndag, men fortsatt behagelige og ideelle temperaturer for skigåing; minus 2-4 grader.
Alle løyper i Svea-Myllaområdet blir kjørt fra tidlig i morgen tidlig, i håp om at det meste av nedbøren har gitt seg før løypekjøringen begynner. Scooterløypene vil også bli kjørt.
Løypa ned til Kalvsjø blir ikke kjørt pga mye vann i traseen ned mot bygda. Heller ikke løypa ned mot Jevnaker blir kjørt. Det vil trolig bli kjørt med løypemaskin ned til Muttatjernet dersom Arild rekker det. Uansett har Grua Vel kommet i gang med kjøringen og jeg regner med at det i det minste blir scooterkjørt fra Grua og opp til Svea i morgen.
Når det gjelder smøretips vil dette avhenge av hvor mye nedbør som kommer til natten og hvilken konsistens denne har. Våt snø og synkende temperatur indikerer snø som fryser og blir noe grovkornet. Det tilsier behov for et klisterlag i bunn og med tørrvoks over for å få en slitesterk smøring. Jo tørrere snøen er ved løypekjøringen jo mindre er behovet for å legge klister i bunn. Dette må vurderes i morgen tidlig.
Altså, være forberedt på grunnklister/universalklister (Swix VM) + tørrvoks (Blå ekstra/VR45 eller tilsvarende), i beste fall kan en slippe med bare voks. Fra lørdag morgen vil det betyr milde vokser; VR55, 60, 65. Prøv dere fram!
Vennlig hilsen
Olaf Godli
Tlf.: 24 14 89 53 / 97 54 61 42»

Del denne siden!

Skriv en kommentar