Løype- og føremelding 08.02.2008

«Fortsatt store snøfall den siste uka, mye rå og tung snø som har lagt seg godt på skogen og hus- og hyttetak. Denne helga bør kanskje også brukes til å sjekke ut snømengden på hyttetakene, i tillegg til å gå på ski.
Alle løyper er kjørt i løpet av natt til fredag og i dag. Løypa ned til østre Jevnaker ble kjørt for et par dager siden. Tore G frisker opp denne løypa i dag med snøscooter. Løypa ned til Muttatjernet er også kjørt.
Det er ikke meldt om nedbør de kommende 48 timer. I utgangspunktet vil ikke løypene bli kjørt på nytt fordi løypene setter seg ganske godt nå pga. den fuktige snøen. Temperaturen nå på fredag aften ligger på 2 plussgrader og overskyet vær. Snøen raser fra trærne. Det kan medføre behov for å friske opp igjen løypene i morgen. Løypekjører vurderer dette fortløpende. Utover dagen i morgen vil det klarne opp og temperaturen falle til 3-4 minus natt til søndag for deretter å stige igjen utover dagen.
Å gi et sikkert smøretips er ikke enkelt. Våt uomdannet snø er problemføret framfor noe. En bør begynne med ulike vokstyper VR55, VR60 og oppover. Det er temperaturen som er første valgkriterium i utgangspunktet. Med stigende temperatur vil en måtte bruke mjukere og mjukere vokser. Forhåpentligvis vil kunne unngå å måtte bruke klister, men det kan bli løsningen dersom snøen bli helt våt. For søndag ser det noe enklere ut med temperaturfall og omdanning av snøen etter en mild lørdag. Smørningsvalget vil avhenge av hvor mildt det blir på lørdag og hvor langt ned temperaturen går på søndag morgen.
Vennlig hilsen
Olaf Godli
Tlf.: 24 14 89 53 / 97 54 61 42»

Del denne siden!

Skriv en kommentar