Løype- og føremelding 24.februar 2012

«Alle løyper som kjøres med løypemaskinen kjøres i kveld. Det er forholdsvis stor forskjell mellom natt- og dagemperatur, noe som preger både løyper og føre. Temperaturen vil gå litt ned i helga, kanskje gå over null grader midt på dagen i morgen. Mye vind har ført til mye bøss i løypene.
Været de siste dagene har ført til grovkornet snø. Det er tid for å bruke klister, dersom det ikke kommmer nysnø.
Legg et tynt lag med grunnklister, deretter et litt tjukkere lag med universalklister (VM-klister eller lignende, Rode Multigrade osv.) Avkjøl skiene og legg på tørrvoks for å dekke klisteret. Dette gir godt feste og en slitesterk smørning som tåler det vekslende føret. Mengden av klister må bedømmes ut fra korningsgraden på snøen. Dette er noe en må skaffe seg erfaring i ved å prøve og feile.
Ha med ekstra smørning for å supplere alt etter slitasjen.
Vennlig hilsen
Olaf Godli»

Del denne siden!

Skriv en kommentar