Løype- og føremelding 02.03.2012

«Mildværet de siste dagene hardt gjort løypene isete og harde. Det er fortsatt nok snø til å kjøre løyper, men det harde underlaget medfører at det tar lengre tid. Noen av de største vannene begynner å bli blanke og her er det ikke mulig å sette nye spor med scooter.
Jeg har foreløpig ikke fått rapport fra Arild om hvordan det ligger an med kjøringen i dag, men jeg forutsetter at løypenettet kjøres hver dag med de forholdene som er nå. Det er meldt kaldere vær i helga og framover og dette reduserer smeltingen/slitasjen på snøen.
Smørningstips: Grunnklister eller isklister som underlag som suppleres med universalklister og evt. rødt klister ytterst, alt etter hvor mildt det blir. Føret er egentlig greit, men slitasjen på smørningen er stor og det vil lønne seg å ha med ekstra klister.
Farten i utforkjøringene blir fort stor med dette føret: avpass farten slik at fall og ublide møter med underlaget kan unngås.
Hadeland Gjensidige Brannkasse støtter Mylla løypeforening.
Husk muligheten for å kjøpe luer hos Jarle Sundelin på Mylla sportsstue.
Husk grasrotandelen til MLF ved tipping.
God helg!
Olaf Godli»