Ingrid Wigernæs på besøk på Malmgruben

Langrennsdronningen Ingrid Wigernæs tilbake på gamle tomter på Romerikslagets gamle klubbhytte, idag Malmgruben, Sverre Sjøbloms private hytte ved Grua.

En vakker dag i mars fikk Sverre Sjøblom besøk av langrennsdronningen Ingrid Wigernæsm følge.  I en alder av 91 år var det for henne et artig gjensyn med den gamle klubbhytta.

I MLF’s kulturorienteringshefte er Malmgruben og norsk kvinnelangrennshistorie en egen post, med lenke til intervju med Jintutn. Les om post nr. 38 her: http://mlf-kulturo.biz.ht/meta/Post38.pdf

Damenes Skiklubb er i gang med et arbeid for å få reist en statue av Ingrid i hjembygda hennes Hemsedal.  Modellen til denne skulpturen ble presentert på klubbhytta i mars.

Det er også startet en innsamlingsaksjon til denne statuen på SPLEIS :Ingrid Wigernæsfor de som har lyst til å bidra med en skjerv.

Hør også Ekko Nrk podkast https://radio.nrk.no/serie/ekko/MDSP25008519/30-04-2019#t=1h27m52.48s

Les her om : Norges skal få sin første langrennsdronning på sokkel

Les mer om Mylla Løypeforenings kul-turorientering her: http://mlf-kulturo.biz.ht

På bildene fra Malmgruben:

Bilde 1: Odd Martinsen, Ingrid Wigernæs, skulptør Merete Sejersted Bødtker  og Liv Arnesen.

Bilde 2: Sverre Sjøblom (skiltmakern vår), Odd Martinsen, Maragrethe Wiese, Liv Arnesen ,Ingrid Wigernæs, og skulptør Merete Sejersted Bødtker. Modellen viser utkast til skulpturen.

 

 

 

Del denne siden!

Skriv en kommentar