Løype- og føremelding 03.01.20202

Godt nyttår til alle!

Vi har lagt bak oss en jule- og nyttårshelg med stort sett veldig fine forhold for skiturer.
Været og føreforholdene har riktignok variert noe, men ikke mer enn at det har vært mulig å gå på ski hver dag. Mildværet fram mot nyttårshelga etterfulgt av noe synkende temperaturer resulterte i grovkornet snø og skarpt føre. Universalklister (for eksempel Swix fiolett spesial) på en base av grunnklister og dekket med vanlig Blå ekstra ga tilnærmet perfekt feste og god glid. Under slike forhold er det enkelt å smøre og du er garantert et godt resultat.

Stigende temperatur og vind fra vest-sørvest er imidlertid en utfordring og det fikk vi merke fra i går til dag. Overgangen fra flotte forhold i går til panserspor i dag ble stor. Det er fullt mulig å smøre med grunnklister og isklister og ha gode ski en stund, men slitasjen på smørningen er stor. I tillegg var løypene fylt med barnåler, skjegglav og kongleskjell som legger seg i klisteret og fjerner gliden på en effektiv måte.

Helt overraskende kom det tre-fire cm med nysnø nå i kveld som vil bidra til å dempe det skarpe føret når løypene kjøres på nytt i morgen tidlig. Heldigvis ser det ut for at temperaturen vil holde seg så vidt under null i morgen, men det er utsikter til en liten temperaturøkning igjen på søndag. Vinden vil være merkbar i morgen også, men en får håpe det ikke blir like mye planteprodukter i sporet som i dag

Den grovkornete og skarpe snøen vil fortsatt prege føret i helgen, men ikke i like sterk grad som de siste dagene. Det er uansett behov for å gjøre skiene reine for klister og forurensninger.

Det er vanskelig å vurdere nå i kveld om klister med dekking vil fungere like bra i morgen som det har gjort de foregående dagene, men sannsynligvis vil det bli slik. Det må vurderes i morgen. Uansett vil det være behov for et slitelag under voksen fordi slitasjen på smørningen fortsatt være vil være stor.

Det er meldt fortsatt mildt vær, etter årstiden, utover i uka og med noe nedbør, trolig mest som snø.

Følg med på Arilds spor for dagen som legges ut i morgen tidlig. Der får dere oppdaterte opplysninger om dagens kjøreplan.

God tur!Vennlig hilsen

Olaf Godli

Fuglemyrløypa, løype nr. 341 i Skiforeningens nett, har fått skilt. Takk til Skiltmaker Sjøblom Foto: Lene Li Dragland

Fuglemyrløypa, løype nr. 341 i Skiforeningens nett, har fått skilt. Takk til Skiltmaker Sjøblom. Løypekjører Stian har også laget en liten bru over den øverste bekken i løypa. Foto: Lene Li Dragland

Del denne siden!

Skriv en kommentar