Løype- og føremelding 07.02.2020

Litt nedbør i begynnelsen av uka har frisket opp løypene og det har vært fine forhold i flere dager, ikke minst fordi temperaturen ikke har steget så mye som varslet. Snøen har holdt seg overraskende kald og tørr.

Det er meldt gråvær og stort sett uforandret temperatur på lørdag og med noe nedbør lørdag ettermiddag. Nedbøren vil komme som sludd eller snø. På søndag skal temperaturen stige litt og det skal komme mer nedbør, en blanding av sludd og snø. Varselet opererer med store nedbørsintervaller, men det ser ut som det kan ble en del nedbør denne dagen. I tillegg er det meldt vind hele dagen med opptil 10-11 sekundmeter. På utsatte plasser vil det kjennes godt og nedbøren vil komme sidelengs.

Smøretipset for i morgen vil fortsatt være universalklister dekket med voks; blå ekstra eller VR45.

Det er vanskelig å gi et godt smøretips for søndag før en ser hvor temperaturen ligger og hva slags konsistens nedbøren faktisk har. Kommer nedbøren som snø må klisteret av sjøl om snøen ikke er helt tørr. Da må ulike voksvarianter fra VR 50 og oppover vurderes. Kommer nedbøren som sludd kan det gå og fjerne mesteparten av klisteret og la det bli igjen et lite lag innerst som gir godt feste, men det vil være viktig å dekke også dette laget med tørrvoks slik at aggressiviteten i klisteret blir dempet ned.

I morgen, lørdag, arrangeres turrennet Mylla rundt fra hytta til Svea skilag. Rennet starter kl. 11.00 og går sørover fra skihytta mot Svea, Bjønnputten, kanalløypa, Myllsdammen, vegen Mylla syd til Trantjern, over Ballangrudsæterhøgda, videre til Stormyra, Oppen og tilbake til skihytta. Vær oppmerksom på løpere som har det noe mer travelt enn den jevne skiløper fra kl. 11.00 og utover. Det er Svea skilag som har ansvaret for løypekjøringen i denne traseen. Det vil skje enten i kveld eller i morgen tidlig.

Følg med på Arilds spor for dagen som legges ut i morgen tidlig. Der får dere oppdaterte opplysninger om dagens øvrige kjøreplan.

God tur! 

Vennlig hilsen

Olaf Godli

Del denne siden!

Skriv en kommentar