Løype- og føremelding 14.02.2020

Midt i februar – vinterferie

Ingen nedbør siste uke, vekslende mellom kjølig om natten og plussgrader på dagen. Føret har holdt seg stort sett greit, men mildvær/sol gir litt smelting og glaserte spor som bør friskes opp hver dag.

Det er meldt litt snø natt til lørdag og temperatur under null til utpå dagen og forholdsvis greit vær. Fra lørdag ettermiddag/kveld kommer det på nytt nedbør, først som snø og deretter regn, mulig mye regn, og vind. Det blir veldig likt det vi hadde forrige helg og trolig en lite trivelig dag utover søndag, dessverre.

Smøretipset for i morgen vil være helt avhengig av hvor mye snø som kommer, når løypene evt. blir frisket opp og når en har tenkt seg ut. fra morgenen av, med kald nysnø, kan blå Ekstra kanskje holde, men dette vil endre seg fort. Utover dagen og i oppkjørte løyper vil trolig universalklisteret, med dekking, fortsatt duge fordi det er så mye grovkornet snø under nysnøen som vil prege føret.

Det er vanskelig å gi et godt smøretips for søndag før en ser hvor temperaturen ligger og hva slags konsistens nedbøren faktisk har, men slik det ser ut nå blir dette en våt historie. Universalklister/rødklister i et passende forhold må til.

Utover i kommende uke ser det langt bedre ut. Noe nedbør torsdag/fredag, foreløpig litt usikkert om det blir snø eller regn.

Følg med på Arilds spor for dagen som legges ut i morgen tidlig. Der får dere oppdaterte opplysninger om dagens øvrige kjøreplan.

God tur!

Vennlig hilsen

Olaf Godli

Del denne siden!

Skriv en kommentar