Løype- og føremelding 19.02.2021

Omslag i været

Det stabile høytrykket, som har gitt kaldt og fint vær over Sør-Norge i nesten en hel måned, har flyttet på seg. Dette uka har vært preget av gråvær, noe stigende temperatur og noe snø. I alt har det kommet om lag 15 cm med snø. Et lite skarelag i snøen har gitt veldig god glid og faktisk bedre glid der løypene ikke var kjørt enn etter der det ble kjørt. Slikt skjer.

Det fine skiføret vil imidlertid endre seg. Etter litt synkende temperatur natt til lørdag vil temperaturen stige til over null fra lørdag morgen og holde seg der fram til tirsdag morgen. Temperaturstigning kombinert med litt nedbør som går fra snø via sludd og kanskje regn i morgen ettermiddag, vil gi et betydelig omslag i skiføret. Det som er vanskelig å forutsi de første par dagene er hvor mye mildværet klarer å påvirke den kalde og tørre snøen som ligger under og som delvis er blandet inn i det siste snøfallet. Normalt gir tørr nysnø og økning i temperaturen et litt problematisk og vekslende føre, både ofte dårlig feste og dårlig glid. Av den grunn er det også litt vanskelig å komme med et sikkert smørningstips for denne helga sammenlignet med de foregående helgene. Det som er helt sikkert er at en må over på en mjukere voks enn blå Swix/blå Ekstra. Swix VR 50/»null-Rode» kan være et utgangspunkt, men om det holder, må en bare finne ut av ved å seg prøve fram. Det er sannsynlig på en må ha med flere ulike varianter av mjuke vokser for å treffe. Alt vil avhenge av hvor mye lufttemperaturen klarer å påvirke snøen og raskt det evt. skjer.

Mildværet skal, med unntak av en liten dupp på tirsdag morgen, holde seg på plussiden utover i uka og framover mot neste helg. Flere dagers mildvær vil endre føret mye og trolig må klisteret fram etter hvert.

Arild rapporterer hver dag status for løypene. Følg med på denne på hjemmesiden og på Facebook.

God tur!

Vennlig hilsen
Olaf Godli

Del denne siden!

Skriv en kommentar