Mylla – 21. februar 2021 kl. 05:32

Temperatur:0 grader.
Vær:Skyet.

Tåke og mye vind på morgenen. Prepper i dag fra Myllsdammen-Åsjøveien-Bislingen-Trantjern-Ballangerud-Stormyra-Svea-Kanalen.

På GPS kan en lese at Myllavannet på langs og videre over Brattholt til Viggeren ble kjørt 16 feb, dette er feil der ble kjørt 19 feb. Vi prøver å finne årsak til at dette ikke ble registrert.

Vannen har vært tørre å fine, men nå plutselig ble det overvann, regnvær i går gjør ikke forholdene noe bedre, se bildene.

Overvann: Varsom.no beskriver; Vanligst i Norge er overvann etter store snøfall. Is flyter på vannet, omtrent en tiendedel av istykkelsen stikker opp av vannet. Ved snøfall vil vekten av snøen tynge ned isen og vannet finner veien opp i snøen og det nederste delen av snølaget blir gjennomvåt sørpe. Hvor mye vann som trenger opp avhenger av opprinnelig istykkelse og snømengde.

Foto Lene; Myllavannet lørdag ettermiddag. Brått så ble det overvann.
Foto Lene; Overvann også i Ålsjøvika. Her med hunden Pan.