Arilds spor for dagen

FØREMELDING FOR NORDMARKA NORD

Mylla – 02. april 2021 kl. 07:40

Meldt inn av Mylla løypeforening

Temperatur:-1 til 10 grader.
Vær:Lett skyet.
Snødybde:85-105 cm.

Det er en minusgrad grad og lettskyet på morgenen, men i ferd med å klarne opp så alt tyder på at det blir nok en fin dag på Svea/Mylla.

Løypene ut fra Mylla bar preg av mye trafikk, i solhellingene hadde løypene blitt mer slitt enn ellers, derfor er det frisket opp igjen fra Mylla til Trantjern.

Løypene over Ballangrudhøgda-Volla-Stormyra-Svea blir ikke preppet pga åpne partier i myrer, men det er snø nok slik at det går an å gå på ski der, men altså ikke preppet på nytt.

Mange er bekymret for isen når det er så varmt om dagen, målte derfor på Myllavannet og Svea i går. På Myllavannet var det fra 55- til 65 cm is. 55 cm målte det i Sikvika, vika ved bommen. Innerst i vika var det mye vann på isen. Myllavannet er et stort vann og istykkelsen kan variere.

På Sveavannet var det 63 cm is. I nordre enden der hvor løypa går av og på isen renner det 2 bekker med veldig høy vannføring som gjør at der var isen tynn. Der ser du åpent vann på begge sider av løypa.

For de som kommer med bil til Mylla er det ønskelig at de ikke kjører Vestbygdvegen pga teleløsning, men kjører til Grua, tar av ved Kiwi og kjører Myllavegen rett fram til Myllsdammen.–Husk hjemreise samme veien.

Blir parkeringsplassene fulle er det p. plasser ved Badeplassen på Svea. Minner også om at nå er det båndtvang.

Foto Lene Li Dragland.

Foto Lene Li Dragland. Pan på tur med Lene og Thomas.– Slik er forholdene veien Mylla syd på formiddagen før sola løser opp.
Foto Lene Li Dragland; Trantjernbekken går over sine bredder.
Foto Lene; Arild borer isen på Mylla for måling av istykkelsen.
Foto Lene Li Dragland; Istykkelsen godkjent.

Del denne siden!

Skriv en kommentar