Løype- og føremelding 16.04.2021

Vinteren kom tilbake

Uka startet med et skikkelig snøvær som la fra seg 25-30 cm med tørr nysnø. Fortsatt holder snøen seg rimelig tørr i høyden fordi været i etterkant har bydd på klarvær og kaldt nordavær, også på dagtid.

Jeg skrev i forrige melding at enkelte løypestrekninger hadde blitt kjørt for siste gang denne sesongen. Det omtalte snøværet bidro til at denne «sannheten» ikke ble stående ut sesongen – og det er jo absolutt bra for dem som foreløpig ikke har planer om å avslutte skisesongen!

Det er meldt om kuldegrader om morgenen også de første par dagene, men temperaturen vil stige opp til 12-13 grader midt på dagen fra og med i morgen og dette vil påvirke snøen og føret. En bør likevel være forberedt på at snøen i nordhellinger kan holde seg rimelig tørr også gjennom helgen. Det betyr at det blir noe mer utfordrende enn på lenge mht. å komme med et sikkert smørningstips for de første par dagene. Litt universalklister med dekning av en blå tørrvoks kan holde fra morgenen av, men vær forberedt på temperaturstigningen utover dagen.

Arild publiserer omtrent hver dag oppdatert informasjon om hvilke løyper som er/blir kjørt og hvordan forholdene er rundt omkring.

Følg med på denne informasjonen  på hjemmesiden og på
Facebook.

God tur!

Hilsen
Olaf Godli

Del denne siden!

Skriv en kommentar