Løype- og føremelding 01.02.2019

Løype- og føremelding 01.02.2019

Hei
Mye nysnø
Det er fredag 1. februar. Denne uka startet med et snøfall på om lag 15 cm. Torsdag begynte det å snø igjen og pr. nå, fredag kveld, har det kommet ytterligere 20-25 cm. Det skal fortsette å snø utover natta og fram til lørdag ettermiddag.

Det er bare en begrenset del av løypenettet som ble kjørt etter første snøfall først i uka og det er heller ikke kjørt i dag. Det er derfor relativt mye snø som skal "tas igjen" når det igjen kjøres, noe som vil bety veldig løse forhold.

Temperaturen er meldt å ville ligge på 5-6 grader i morgen og noe synkende temperatur på søndag da det vil klarne opp. Ideelle temperaturer for skigåing, med andre ord.

De første par dagene i neste uke blir det ytterligere noe kaldere. Deretter skal temperaturen gradvis stige fram mot neste helg, kanskje helt opp mot null.

Det er ingen endringer i smørningstipset; Blå ekstra eller VR40 vil gå veldig bra også denne helga. Mye luftig nysnø og løse forhold tilser at det kan bli litt vanskeligere med feste i motbakkene fordi kontakten med underlaget blir dårligere. Det kan kompenseres med et noe tjukkere lag med festesmørning. Det kan imidlertid igjen medføre noe dårligere glid. Her må den enkelte vurdere hva som er best for en sjøl; godt feste eller god glid.

Følg med på Arilds spor for dagen på hjemmeside og via Facebook.

God tur!

Vennlig hilsen
Olaf Godli

Bildet: Løypekjører Stian Hauger hadde en tøff helg. Veldig mye. Snø gjorde bl.a. at han måtte sette igjen sporsetteren på Myllavannet og kjøre flere ganger fram og tilbake for å få bedre dekke. Foto: Lene Li Dragland