Løype- og føremelding 22.02.2019

Løype- og føremelding 22.02.2019

Hei
Mildværet fortsette
Mildværet forrige helg etterfulgt av noe kjøligere vær gjorde løypene steinharde i begynnelsen av uka, men heldigvis kom det et påfyll med 10-15 cm med snø som kunne freses ned i underlaget. Vi har hatt et par dager med fint skiføre. Nå er temperaturen på vei oppover igjen og det forventes plussgrader store deler av døgnet de neste dagene, men med den normale duppen ned under null tidlig om morgenen. Det betyr skiftende forhold mellom frysing og tining og relativt stor omdanning av snøen utover i neste uke.

Det var fullt mulig å få både godt feste og god glid i dag med liten cocktail av ulike festevokser, men i morgen er det stor sannsynlighet for at klistertubene må fram igjen. Legg på et tynt lag med grunnklister og tilpass festet med en blanding av universalklister og et rødt klister som ikke iser med den forholdsvis ferske snøen vi har. En kombinasjon som jeg sjøl bruker en del er et Start universalklister med sølv i samt litt Rode Rossa Special. Tidlig på dagen i morgen kan denne blandingen være litt utfordrende, men med temperaturstigning utover dagen og våtere snø etter hvert, vil dette alternativet passe bedre og bedre. I morgen blir det sjølsagt en vurdering om en skal ta en tidlig tur før sendingene fra VM begynner eller om det blir en ettermiddagstur. En tidlig tur kan trolig fortsatt gjennomføres på tørrvoks, med ulike varianter fra Swix VR 50/55 og oppover, men dette må vurderes av den enkelte.

I dagene framover vil klister være eneste alternativ. Type klister og mengden vil variere med hvor kaldt det blir på natta/tidlig morgen og når på dagen løypene blir kjørt opp igjen.

Følg med på Arilds spor for dagen på hjemmeside og via Facebook.

God tur!

Vennlig hilsen
Olaf Godli

Bildet: Supermånen går ned bak Myllsbråtan torsdag 21.2.2019 morgen Foto: Lene Li Dragland