Løype- og føremelding 22.03.2018

Løype- og føremelding 22.03.2018

Hei 
Forbigående væromslag

Det har vært noe mildere de siste dagene, faktisk opp mot flere varmegrader i sola. Det er lett å se at solvarmen påvirker snøen og at snøen trekker seg noe sammen. Noe stor snøsmelting er det imidlertid ikke. Det skal holde seg forholdsvis mildt fram til og med søndag, men utover i uka synker temperaturen på nytt, i følge Yr. Det blir sol og forholdsvis fint vær framover og fine skiforhold. Mildværet fører til omdanning av snøen, noe som vil kunne gi noe skarpere føre fra morgenen av og utover de nærmeste par dagene, men løypemaskinen vil sørge for at det blir fine forhold over alt.
 
Følg med på Arilds spor for dagen.

De nærmeste par dagene må en vurdere om det er behov for et lite klisterlag under skia, evt. som grunnlag for tørrvoks. Legg på et tynt lag med universalklister, la skiene avkjøle og dekk deretter klisteret med blå ekstra, evt. nt noe mjukere voks utover dagen, På lørdag kan det bli behov for noe mjukere klister etter hvert fordi det er meldt en forholdsvis markert temperaturstigning utover dagen. Dette må vurderes.

Utover i uka vil føret gå mer i retning av normalt vinterføre, i hvert fall dersom løypene friskes opp daglig slik at en får opp mer finkornet og tørr snø. Uansett er det greit å være forberedt på at føret vil veksle mer i løpet av dagen enn tidligere på vinteren.

God tur!

Mylla løypeforening minner om skidagen i Skjerpelykkja på Palmesøndag. Vi holder varm grill og bål. Ta med grillmat og det en ellers har bruk for ute en dag i snøen. Skileik og moro i bakken - natursti med spørsmål i varierende vanskelighetsgrad.

Frammøte fra kl. 11.00

Vennlig hilsen
Olaf Godli

1 Kommentarer

Takker for flotte løyper.
Ingen sak å tilbringe påsken hjemme på Hadeland når vi har så flotte løyper i nærmiljøet.