Løype- og føremelding 23.02.2018

Løype- og føremelding 23.02.2018

Hei 
Vinteren holder seg

Vi har passert midten av februar med god margin og vinteren holder seg fortsatt. Vi skal en god del år tilbake i tid for å finne en like lang periode med temperatur sammenhengende under null. Likevel, det merkes at dagene har blitt lengre og at sola stiger høyere på himmelen - altså de dagene det har vært mulig å se sola etter nyttår.

Siste uke har det heldigvis vært lite nedbør, til glede for både skiløpere og løypekjørere. Det er meldt litt snø både natt til lørdag og natt til søndag og temperaturer godt under null. Utover i uka vil temperaturen gå ytterligere ned og fram mot neste helg vil det bli ordentlig kaldt.

Vi går inn i den andre vinterferieuka og løypene vil bli kjørt jevnlig. Følg med på Arilds spor for dagen. Slik snø- og løypeforholdene er nå vil jeg reklamere for scooterløypene. Dersom en ønsker en avveksling fra de maskinkjørte løypene kan en knapt finne bedre forhold enn nå - før mildvær og snøsmelting gir issvuller og harde forhold i scooterløypene. 

Smørningstipset er fortsatt klassisk enkelt; et godt lag med V30 smeltes inn, skia avkjøles før det legges på et topplag med Blå Ekstra. Glidvoks; Swix LF6.

God tur!

Vennlig hilsen
Olaf Godli