Løype- og føremelding 6. april 2018

Løype- og føremelding 6. april 2018

Hei 
Væromslag
Nå har våren kommet. Så fort påsken var over kom væromslaget. Etter en fantastisk påskeuke med det beste skiføret i hele vinter, kom mildværet. De siste dagene har det vært noe varierende nedbør, litt snø og litt regn. Snøen har sunket en del sammen.

Likevel, vinteren var ikke mer over enn at løypekjørerne fikk seg en overraskelse seint i går kveld da de var ute for å kjøre løyper til i dag. Snøstorm over Bislingsflaka ført til at Arild tok beineste vegen ned til Mylla og parkerte maskinen. Jeg regner med at han fikk start på maskinen igjen utover dagen i dag.

Yr melder gråvær lørdag og søndag. Natt til lørdag blir det en til to kuldegrader og stigende temperatur over dagen. Natt til søndag vil temperaturen bare gå ned mot null før den igjen stiger opp til 3-4 plussgrader og regn utover dagen. Det betyr klassisk vårføre med litt universalklister og kanskje litt tørrvoks til dekking først på dagen i morgen og mer realt klisterføre utover dagen. Det er store sjanser for at rødklisteret må fram på ettermiddagen. Søndag vil rødt klister være et greit tips for dem som fortsatt smører skiene.
 
Følg med på Arilds spor for dagen.

Utover i uka er det meldt mer mildvær og minusgrader om natta, men relativt mildt. Framover mot neste helg meldes det om plussgrader hele døgnet og kanskje opp mot 7-8 plussgrader på dagtid. Dette vil endre snøforholdene, men skiføret blir på ingen måte borte med de snømengdene som fortsatt finnes. Det er fortsatt mange fine skiturer i vente.

God tur!
Vennlig hilsen

Olaf Godli